Logo
İLKE'den Ankara Temasları

İLKE'den Ankara Temasları

Kategori: Kurumsal Tarih: 19 Temmuz 2019

 İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nihat Erdoğmuş, Mütevelli Heyet Üyeleri Davut Şanver ve Yusuf Alpaydın ile İLKE araştırmacılarından Arife Gümüş Ankara'da bir dizi temasta bulunarak Geleceğin Türkiyesi projesini tanıttı.


İLKE Heyeti ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu'nu ziyaret ederek Geleceğin Türkiyesinde Yükseköğretim raporu hakkında bir sunum yaptı. İLKE Heyetini kuruldan başkanvekili Yavuz Atar ve üyelerden Kemal Şamlıoğlu, S. Selçuk Pehlivanoğlu, Tuncay Dögeroğlu, Öktem Vardar,  Abdullah Atalar ve Ahmet Cevdet Acar ağırladı. Rapor sunumunun ardından kurul üyeleri ile Geleceğin Türkiyesi projesi hakkında müzakereler yapıldı.


İLKE Heyetinin Ankara'daki ikinci durağı ise Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) oldu. İLKE Heyeti, TÜBA Başkanlığı'na atanan Prof. Dr. Muzaffer Şeker'i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Galeri

İlgili İçerikler

İLKE Faaliyet Raporu 2023

2023 yılı derinleşerek yol aldığımız bir yıl oldu. EPAM, III. İstanbul Eğitim Konferansı ve Eğitim Teknolojileri Araştırma Projesi’ni gerçekleştirerek hem alanın paydaşlarını buluşturdu hem de alana önemli katkılar sundu. TODAM, Sosyal Veri’yi yeni kategoriler ve dijital içeriklerle zenginleştirdi. Müslüman Dünyada Fikri Birikimler Bülteni, yeni yüzüyle Platform Dergisi olarak yayın hayatını sürdürürken Platform web sitesi Müslüman dünyanın gündemini mercek altına almaya devam etti. STA’da sivil toplumun nabzını tutmayı bu yıl da sürdürdük. Alana Sivil Toplum Bibliyografyası ile katkı sağlarken Sivil Toplum Zirvesi 2023 ile hem sivil toplumun meselelerini gündeme getirdik hem de Sivil Toplum Ödülleri’nin ikincisini sahipleriyle buluşturduk. 2023 yılında önemli bir girişimimiz de İLKE çatısı altındaki bütün yayın evlerini ve süreli yayınları bir araya getiren Nokta Yayın Grubu’nu kurmak oldu. Nokta Yayın Grubu altında yayımlanacak kitap ve dergilerle güncel meselelere ve bu meselelerin toplumsal etkileri üzerine eğilmek; hem alanında uzmanlar hem de genel okuyucu kitlesi için uzun vadede akla gelen ilk mecralardan biri olmak amacını taşıyoruz. 2023 yılında toplam 21 eseri ve 8 süreli yayını okuyucuyla buluşturduk. Üye kuruluşlarımız olan İGİAD, İLEM ve YEKDER de kendi alanlarında öncü faaliyetler yapmaya devam etti. İş ahlakı, girişimcilik, din eğitimi ve akademik etkinliklerle her yıl olduğu gibi bu yılda önemli katkılarda bulundular. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılı da faaliyetlerimizi bir adım öteye taşıyarak tamamladık. Odak alanlarımız olan toplum, hukuk, ekonomi, eğitim ve sivil toplum alanlarında sorunların çözümüne yönelik faaliyetler üretmeye devam ettik. 

11 Temmuz 2022

İLKE Kurban Bayramı Bayramlaşması 2022

Kurban yakınlaşmak, kardeşlik demektir.Sevdiklerinizin hep yanınızda olduğu nice mutlu bayramlara…İLKE Vakfı Bayramlaşması, 11 Temmuz 2022 Pazartesi (Bayramın 3. günü) saat 11:00’de YEKDER’de gerçekleştirilecektir.Teşriflerinizi bekleriz.

İLKE Vakfı ile Yeşilay Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı!

İLKE Vakfı ile Yeşilay arasında iş birliği protokolü imzalandı.Yeşilay Genel Merkezinin bulunduğu Sepetçiler Kasrı’nda düzenlenen törende, İLKE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ahmet Sait Öner ile Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç protokole imza attı. Törene İLKE Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.Protokol ile birlikte iki kurumun, toplum sağlığını güçlendirmeye, bağımlılıkla mücadeleye ve farkındalık çalışmalarına yönelik ortak projeler geliştirmeyi amaçladığı belirtildi. Bundan sonraki süreçte araştırmalar ve ortak raporlarla toplumsal bilinçlenmeye katkı sağlanması hedeflenmektedir.Ayrıca iş birliği kapsamında elde edilecek bulgular ve önerilerin, politika yapıcılara yol gösterecek şekilde raporlaştırılması ve karar alma süreçlerine katkı sağlaması da öngörülmektedir. Böylece protokolün, toplumsal farkındalığın artırılmasına ve sağlıklı toplum hedefi doğrultusunda yeni iş birliklerine zemin hazırlaması beklenmektedir.Bu iş birliğinin toplum yararına önemli katkılar sağlaması temenni edilmektedir.